Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Katasztrófa készenlét és Segítségnyújtás
Katasztrófa készenlét és Segítségnyújtás

2010. májusi árvíz Baranya megyében

E-mail Nyomtatás PDF

A májusi – júniusi esőzések következtében kialakult katasztrófahelyzet Borsod-Abaúj Zemplén megye mellett a Dél-Dunántúlt, Baranya megyét érintette leginkább.

A Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetéhez elsősorban Sásd, Vásárosdombó, Gilvánfa és Mánfa településekről érkeztek segélykérések.

A megyei szervezet munkatársai személyesen is meggyőződtek arról, hogy milyen hatalmas károkat okozott a megyében a szélsőséges időjárás: megrokkant házak, penészes, repedezett falak, életveszélyessé vált és leomlott homlokzatok, megsemmisült vetemények, bűz és sár szerte a megyében.

Tartós élelmiszerekből, higiénés termékekből, tisztító és tisztálkodási szerekből állítottunk össze 150 darab csomagot, hogy a bajba jutottakon segítsünk.

Élelmiszersegélyezésen túl a kárfelmérések és a helyszíni bejárás során is megerősítést kaptunk, hogy sok családnak további segítségre van szüksége, sőt újabb családokról is kaptunk jelzést, akik segítségre szorulnak. A helyreállításhoz a Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatóságához beérkezett pénzadományokból 80 család részére praktikus és hasznos segítséget, kül- illetve beltéri falfestéket valamint glettanyagot és festőszerszámokat vásárolunk, hogy az érintett családok költözhető állapotba tudják hozni elázott házaikat.

Módosítás: ( 2011. március 01. kedd, 10:15 )