Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Adományozás helyi szinten
Adományozás helyi szinten

9% - Adományozási szabályzat

E-mail Nyomtatás PDF

Adományszervezés

Fennállásának több mint egy és negyed évszázada során a Magyar Vöröskereszt – fegyveres konfliktusok idején és békeidőben egyaránt – mindig is lehetőségei szerint igyekezett teljesíteni az alapító Henry Dunant által meghatározott feladatokat: az élet és az egészség védelmét, az emberi szenvedés enyhítését.

Egy globális segélyszervezet hazai képviselőiként egyaránt fontosnak tartjuk a magyarországi társadalmi problémák orvoslását és a térségben vagy a távoli földrészeken történt katasztrófák áldozatainak megsegítését. Ettől az általános felelősségérzettől vezérelve nyújtottunk segédkezet a közelmúltban a délkelet-ázsiai cunami, a kárpátaljai és a székelyföldi árvizek, vagy legutóbb – nemzetiségi és vallási hovatartozásra való tekintet nélkül – a libanoni humanitárius katasztrófa áldozatainak.

Ugyanakkor az olyan hagyományos tevékenységek mellett, mint a véradásszervezés, katasztrófasegélyezés, elsősegélynyújtás és -oktatás, illetve eltűntek keresése, a jellegzetesen magyar társadalmi problémákkal is napi szinten foglalkozunk, legyen szó közösségszervezésről, munkanélküliek továbbképzéséről vagy az árvízkárosultak megsegítéséről.

Jó szándékú adományozók nélkül azonban nem, vagy csak nagy nehézségek árán tudnánk végezni társadalmi missziónkat. Az adományszervezésről szóló menüpontunkban így azokat a tevékenységeinket, céljainkat mutatjuk be hamarosan, amelyek vonatkozásában mindig örömmel fogadjuk adni képes és adni akaró embertársaink anyagi vagy tárgyi támogatását.

Tisztelt Adományozóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Vöröskereszt - a szervezet Adománykezelési Szabályzatában foglaltak értelmében - 2007. március 1-től az adományok célba juttatása érdekében felmerült közvetett költségek fedezésére a pénzadományokból  9%-ot használhat fel.

Módosítás: ( 2011. február 01. kedd, 19:08 )
 

Segítsük együtt a rászoruló családok iskolakezdését!

E-mail Nyomtatás PDF

alt A Magyar Vöröskereszt és a Tesco-Global Áruházak Zrt. közös tanszergyűjtést szervez szeptember 3-5. között az ország valamennyi Tesco áruházban. A vásárlók által felajánlott füzetek, tollak a Magyar Vöröskereszt segítségével jutnak el a rászoruló családokhoz.

A Magyar Vöröskereszt és a Tesco az idei tanévkezdéskor is megszervezi közös tanszergyűjtő akcióját, ezzel segítve a rászoruló gyermekek iskolakezdését. A vásárlók 2010. szeptember 3-tól 5-ig 14:00-20:00 között adhatják le a tanévkezdést segítő adományaikat (toll, ceruza, füzet, stb…) az ország valamennyi Tesco áruházában. A megvásárolt iskolaszereket a Magyar Vöröskereszt juttatja el a leginkább rászoruló családok gyermekei számára.

Tavaly 35 helyszínen mintegy 200 ezer forint értékben gyűlt össze adomány, ez összesen 4 ezer darab iskolaszert  (radír, toll, ceruza, füzet, hegyező, stb…) jelentett, mellyel sok iskoláskorú, nehéz helyzetben élő gyermeknek segíthetett a Magyar Vöröskereszt.

A tanszergyűjtés időpontja: 2010. szeptember 3-tól 5-ig, 14-től 20 óráig

Helyszíne: az ország összes Tesco hipermarket áruháza

Segítsünk újra, hogy minden kis diáknak öröm legyen az iskolakezdés!

 

Magyar Vöröskereszt Sajtóiroda

Budapest, 2010. szeptember 1.

Módosítás: ( 2011. február 01. kedd, 20:20 )