Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap EFOP-1.3.8-17

EFOP-1.3.8-17 pályázat

E-mail Nyomtatás PDF

EFOP-1.3.8-17 pályázat

Magyar Vöröskereszt központi weblapján EZEN a linken elérhető, illetve böngészősávba beírva:
https://voroskereszt.hu/projektek/kostolo-onkentes-program/

Kedvezményezett: Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete

Projekt címe: „Kóstoló” Baranya Megyei Fiatalok bevonása katasztrófavédelmi és humanitárius szervezetek munkájába

Támogatás összege: 46 020 949 Ft.
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2020.12.31
Projekt azonosító száma: EFOP-1.3.8-17-2017-00032

 

PROJEKT BEMUTATÁSA

Az EFOP-1.3.8-17. kódszámú, 5 milliárd Ft keretösszegű, "Önkéntesség személyre szabva" program révén a fiatalok a szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi és civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak be. A projekt a 18-21 év közöttieket szólítja meg, feltétel, hogy az adott fiatal középfokú, vagy középiskolai végzettséggel rendelkezzen, aktív hallgatói, tanulói, valamint foglalkoztatási jogviszonya ne legyen.

Kérelmet állami költségvetési szervek, civil szervezetek és egyházi jogi személyek nyújthatnak be, amennyiben állami közfeladatot látnak el az egészségügy, a honvédelem, a katasztrófavédelem, a gyermekjóléti alapellátás vagy a szociális bentlakásos szolgáltatások területén. Erre konzorciumi formában is lehetőség volt pályázni

Tevékenységek

Szervezetünk 32 önkéntes fiatalt vállalt, melyből 28 fő részére B kategóriás jogosítvány megszerzését biztosítja.  A fiatalok ennek cserébe heti 20 órában önkéntes munkát vállalnak szervezetünknél. A projekt az alábbi önkéntes tevékenységekre fókuszál:

  • Elsősegélynyújtás
  • Szociális segítségnyújtás
  • Katasztrófa-elhárítás
  • Véradásszervezés
  • Adományok gyűjtése és osztása

Az önkénteseket az adott témában felkészítjük és együtt a szervezet munkatársaival végezhetik feladataikat. Egy-egy önkéntes minimum fél évet tölt a szervezettel, aktív részesévé válik annak életével, megismerve annak céljait, eszmeiségét. A fiatalok jelenléte a szervezet számára fontos, hisz kreativitásuk és lendületességük segíti a munkánkat.

Módosítás: ( 2021. március 09. kedd, 12:38 )