Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Magyar Vöröskereszt   Keresőszolgálat   Véradó Adatbázis   Véradásszervezés   Megyei Szervezetek   Magyar Ifjúsági Vöröskereszt

Címlap Hírek, közlemények
Hírek, közlemények

„Három megye összefog” - Somogy- Tolna- Baranya

E-mail Nyomtatás PDF

Július 19-én pénteken a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Pécsi Regionális Vérellátó Központja második alkalommal szervezi meg közös véradását „Három megye összefog” elnevezéssel a dél-dunántúli régióban.

Pécsett a Civil Közösségek Házában (7621 Pécs, Szent István tér 17.) 11 és 17 óra között lehet véradásra jelentkezni. A helyszínen Nagy Bandó András könyvbemutatója mellett minden véradónak gulyáslevessel, kaláccsal, sörrel és egyéb ajándékokkal kedveskednek. A véradáshoz feltétlenül szükséges személyi igazolvány, TAJ - és lakcímkártya. Köszönjük, hogy segít!

A „Három megye összefog” regionális véradónap további megyei véradásai:

Bővebben...
 

A Karitatív Tanács tagszervezeteinek felhívása

E-mail Nyomtatás PDF

A tél közeledtével, a kemény fagyok beköszöntével, fordítsunk nagyobb figyelmet a lakókörnyezetünkben élő emberekre! Ne feledkezzünk meg az idős, egyedül élő, mozgásukban korlátozott szomszédokról, ismerősökről, rokonokról, látogassuk őket gyakrabban, hiszen egy-egy nem megfelelően fűtött, kihűlt lakásban is történhet tragédia. Az utcán élők mellett az otthonukban tartózkodókat is fenyegetheti a kihűlés.

Ne hagyjuk sorsára a nehéz anyagi körülmények között élőket!

A segítség, az egymásra figyelés életeket menthet! Tegyünk közösen a segítségre szoruló embertársainkért!

Módosítás: ( 2011. november 07. hétfő, 15:03 )
 

Baranya megye is csatlakozott az országos Szupergyűjtéshez

E-mail Nyomtatás PDF

Az ország több mint 100 városában szervezett perselyes gyűjtést május 7-én, szombaton, az idén 130 éves Magyar Vöröskereszt.

Baranya megyében három településen - Pécsett, Drávaszabolcson és Siklóson csatlakoztak a jubileumi rendezvénysorozat részeként meghirdetett Szupergyűjtéshez.

Drávaszabolcson az általános iskola ifjúsági vöröskeresztes tagjai önként jelentkeztek a gyűjtésre. Lelkesedésüket az alábbi fotó is jól mutatja, saját maguk által készített plakátokkal hívták fel magukra és a gyűjtésre a figyelmet.

A kéziperselyes gyűjtésen befolyt összeget a Magyar Vöröskereszt Baranya megyei Szervezete nyári tábor szervezésére fordítja.

Módosítás: ( 2011. május 16. hétfő, 13:01 )
 

Széchenyi-díjjal jutalmazták Dr. Lénárd Lászlót az MVK Baranyai Megyei Szervezetének elnökét

E-mail Nyomtatás PDF

Örömünkre szolgál és büszkeséggel tölt el bennünket, hogy az egyik legjelentősebb hazai elismeréssel jutalmazták Dr. Lénárd László professzor urat, a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezetének elnökét.

Lénárd László az MTA rendes tagja, neurobiológus, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Élettani Intézetének egyetemi tanára, az MTA Idegélettani Kutatócsoportjának vezetője a motivációs és tanulási folyamatok, különösen az éhség- és testsúlyszabályozás neurokémiai és elektrofiziológiai mechanizmusainak feltárása, a tanulási mechanizmusok neurokémiai háttere kutatása terén elért eredményeiért, határainkon túl is nagyra becsült tudományos munkássága, oktatói és a hazai, továbbá a nemzetközi szakmai közéletben végzett tevékenysége elismeréseként kapta a díjat.